Yeni Nesil Halatlar

DYNE K®; çelikten daha güçlü ve 8 kat daha hafif!

Kaya Ropes, DSM DYNEEMA® firmasından aldığı üretici lisansı ile birlikte 12 kollu ve duble örgülü DYNEEMA® halat üretimlerini yaklaşık 4 yıldır son teknoloji makine parkuru ile farklı bir çok sektöre (yat, savunma sanayi, endüstriyel, off-road, medya vs…) üretiyor.

Kaya Ropes, ticari denizcilik sektöründe römorkor çeki halatı ve gemi bağlama halatı olarak kullanılan yüksek mukavemetli, düşük esnemeli, hafif, daha güvenli çeki operasyonları ve gemilerin hızlı bağlanması gibi birçok profesyonel özelliği sahip olan yeni nesil pu kaplamalı DYNE K® halatlarını geçtiğimiz aylarda pazara sundu. Yeni nesil poliüretan (pu) kaplama ile ürünlerin sürtünme dayanımı en üst seviyeye çekilirken, ürün ömrü ve dayanıklılığı neredeyse 2 kat arttı.

DYNE K® halat, yüksek mukavemetli polietilen (DYNEEMA®) ipliklerden oluşmaktadır. Halatın özgül ağırlığı 0,97 kg/dm3 olduğu için suda yüzebilir özelliktedir.

DYNEEMA® fiber; 30 yıl önce dsm (Hollanda) firması tarafından bulunmuştur. Gel-Spinning yöntemiyle üretilmiş olan DYNEEMA® iplikler inanılmaz yumuşak, minimum ağırlıkta ve son derece yüksek mukavemete sahiptir. DYNEEMA® iplikler farklı tiplerde ve çeşitli aplikasyonlara uygun olacak şekilde üretilmektedir.

Başlıca iplikler ve özellikleri;

SK75; çok yüksek mukavemet ve çok düşük esnemeli halatlar üretilmesine olanak sağlar. SK78; SK75 ile aynı özelliklere sahip olan bu iplik, ek olarak daha gelişmiş sünme özelliği sunar. (Statik aplikasyonlar için uygundur.)

SK99; SK75/78’e göre %20 daha yüksek mukavemete sahip dünyanın en güçlü ipliğidir. Sünme özelliği SK75 iplik ile aynıdır. (Çok düşük çap ve çok yüksek mukavemete gereksinim duyulan özel aplikasyonlarda kullanılır.)

Ticari denizcilikte özellikle DYNEEMA® halatlara olan talebin artması ve kısa zamanda tedarik edilebilme isteğinden dolayı makine yatırımlarını bu yöne kaydıran Kaya Ropes en son kaplama teknolojisine sahip DYNE K® ürünlerini ø72 mm çapa kadar, istenilen metraj ve renklerde üretebilmektedir.

HABERLER
TÜM HABERLER
Top